Criminalul tinerei din Gheorgheni a primit închisoare pe viață. Asistenta a fost ucisă pe Aleea Detunata de fostul iubit algerian


Condamnare la închisoare pe viață pentru cetățeanul algerian Mohamed Mustafa Iman Mohamed, care, în 24 august 2020, a ucis-o, în Ghoergheni, pe Ioana Catargiu, 30 de ani, o asistentă medicală care lucra în Cluj-Napoca.

Victima a revenit din Suceava la Cluj-Napoca, cu un autocar. Fostul iubit a așteptat-o în stație, în Gheorgheni, în timpul nopții și a înjunghiat-o de mai multe ori.  Suspectul și-a amenințat cu moartea fosta iubită prin intermediul unor mesaje trimise pe telefonul mobil. Din păcate, femeia nu a spus nimic despre aceste amenințări.

Criminalul tinerei din cartierul Gheorgheni, din noaptea de 23 spre 24 august 2020, a fost prins la Suceava. Poliția Cluj și-a făcut treaba ca la carte și pe baza informațiilor operative s-a reușit identificarea rapidă a celui bănuit de crimă. 

Mohamed Mustafa Mohamed are 28 de ani și este originar din Algeria, dar a urmat studiile în Suceava. El a comis crima în cursul nopții, iar apoi a fugit în Suceava, unde a fost prins rapid ca urmare a informațiilor precise colectate de Poliția Cluj, fiind urmărit pas cu pas și luat ca din oală de poliția din Suceava.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj au decis următoarele: ”Condamnă pe inculpatul M.I.M.M. (MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED), în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat; Condamnă pe inculpatul M.I.M.M. la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de violare de domiciliu în formă continuată; Condamnă pe inculpatul M.I.M.M. la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat; Condamnă pe inculpatul M.I.M.M. la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic. Constată că inculpatul a comis infracţiunile obiect al prezentei cauze în concurs cu infracţiunile pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 578/07.08.2020 a Judecătoriei Suceava, definitivă prin neapelare la 01.09.2020. În temeiul art. 97 alin. 1 C.pen. anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei dispusă prin s.p. 578/2020 a Judecătoriei Suceava. Descontopeşte pedeapsa rezultantă stabilită prin s.p. 578/2020 a Judecătoriei Suceava în pedepsele componente de 1200 lei amendă penală, 1500 lei amendă penală, 6 luni închisoare, 3 luni închisoare, 1 an şi 4 luni închisoare. Constată că inculpatul a achitat pedeapsa rezultantă a amenzii penale stabilită prin s.p. 578/2020 a Judecătoriei Suceava. În temeiul art. 39 alin. 1 lit. a C.pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre cu pedepsele aplicate inculpatului prin s.p. 578/2020 a Judecătoriei Suceava şi îi aplică inculpatului pedeapsa detenţiunii pe viaţă”.

Instanța ”obligă pe inculpatul M.I.M.M. la plata către această parte civilă a sumei de 200.000 euro cu titlu de daune morale (la cursul BNR de la data de astăzi, 04.06.2021) şi a sumei de 9537 lei cu titlu de daune materiale; Admite în parte acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă C.V.F. şi obligă pe inculpatul M.I.M.M. la plata către această parte civilă a sumei de 80.000 euro cu titlu de daune morale (la cursul BNR de la data de astăzi, 04.06.2021). Menţine măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanţa procurorului din 23.09.2020 asupra autoturismului marca Mercedes CLK 200 cu nr. de înmatriculare SV 17 MDY, proprietatea inculpatului M.I.M.M.”.

Cetățeanul arab are dreptul să facă apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale.

Comentarii Facebook