Cluj-Napoca va scăpa de restricțiile din timpul săptămânii? Rata de infectare a scăzut semnificativ în ultimele zile


Municipiul Cluj-Napoca are mari șanse să scape de restricțiile din timpul săptămânii, având în vedere că rata de infectare a scăzut sub 7,5 și a continuat să scadă zilele trecute.

Astfel, rata de incidență în municipiu a ajuns luni, 12 aprilie, la 7.07 cazuri la mia de locuitori.

Cluj-Napoca scapă de restricții

Întrebat dacă restricțiile se mai aplică începând de azi, prefectul a spus că va fi nevoie de o Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj, pentru ridicarea restricțiilor.

Va trebui HCJSU în orice caz, însă așa cum prevede și HG, vom putea trece la "restricții de weekend" doar în situația în care rata va fi de 7/1000 sau mai mică”, a declarat acesta.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă rata de infectare în localitate este mai mică de 7/1000, atunci magazinele se vor închide abia la 21:00, iar oamenii pot circula liberi până la ora 22:00, în timpul săptămânii. Totuși, atâta timp cât rata de infectare este mai mare de 4,5, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, programul magazinelor va fi redus și se vor închide la ora 18:00, iar circulația este permisă doar până la ora 20:00.


Comentarii Facebook