Cluj-Napoca: Statuia lui Mihai Viteazu e sub schele, dar nu se lucrează deloc - FOTO

 

Lucrările de reabilitare a statuii lui Mihai Viteazu, din Piața cu același nume, bat pasul pe loc de aproape 2 luni. Proiectul face parte din planul de Centenar al Primăriei Cluj-Napoca.

 

La începutul anului , în 11 ianuarie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că încep lucrările, firma care a câștigat licitația a ridicat rapid niște schele și apoi a luat o pauză. Proiectul trebuie finalizat până în toamnă, iar în paralel Primăria a promis că va ”amenaja pe parcursul anului întreaga zonă pietonală din preajma statuii și reîmprospăta zona verde adiacentă, prin plantari de arbori cu balot, gard viu și flori”.

 

Executantul desemnat conform procedurilor legale este Asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L.. 

 

Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

-------------------

UPDATE

 

Primăria Cluj-Napoca a anunțat în cursul lunii ianuarie 2018 începerea lucrărilor necesare restaurării statuii ecvestre a domnitorului Mihai Viteazul, amplasată în orașul nostru în piața cu același nume.

 

Executantul desemnat conform procedurilor legale este Asocierea S.C. Euras S.R.L. - S.C. Arh. Service Guttmann & Comp S.R.L.. Valoarea contractului este 3.298.890,15 lei cu TVA și include serviciile de proiectare, elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de primă intervenție, de consolidare și restaurare a statuii domnitorului Mihai Viteazul.

 

Lucrarea se derulează în 3 etape, iar până acum au fost finalizate primele două etape:

 

Etapa I – Executarea intervențiilor de primă necesitate (de urgență), pentru punerea în siguranță, evaluarea tehnică a situației de către experti și realizarea măsurilor de conservare a obiectivului până la elaborarea, avizarea, aprobarea și autorizarea documentațiilor tehnice necesare realizării lucrărilor de reparații și executarea lucrărilor necesare;

 

Etapa II – Elaborarea studiilor și expertizelor de specialitate extinsă, a documentațiilor tehnice pentru obținerea autorizației de construire, a proiectului tehnic cu detaliile de execuție și caietele de sarcini aferente, avizarea, aprobarea și autorizarea documentațiilor tehnice necesare realizării lucrărilor de reparații (reabilitare, consolidare, restaurare).

 

În prezent este în curs de eliberare Autorizația de construire pentru ultima fază a proiectului, respectiv - Executarea lucrărilor de reparații (reabilitare, consolidare, restaurare) cu asigurarea asistenței tehnice de specialitate pe perioada executării lucrărilor, conform legislației în vigoare.

 

De asemenea, Primăria va amenaja pe parcursul anului întreaga zonă pietonală din preajma statuii și va reîmprospăta zona verde adiacentă, prin plantari de arbori cu balot, gard viu și flori.

 

Lucrarea va fi încheiată în toamna acestui an”, precizează municipalitatea.

Comentarii Facebook