Cluj-Napoca: Patinoarul montat în jurul statuii lui Matia Corvin. Maghiarii nu sunt foarte mulțumiți

 

Patinoarul în aer liber din Piața Unirii este amplasat în acest an în jurul grupului statuar Matei Corvin. 

 

Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul.

 

Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind ”inovațiie” propuse de Primărie”, a atacat fosul viceprimar al Clujului, Horvath Anna. 

 

Statuia este îngrădită și va fi delimitată de patinoar, pentru a nu fi afectată de cei care vor patina. Nimeni nu se va putea urca pe statuie pentru un selfie.

 

Până acum, construcția era realizată pe latura nordică a Pieței Unirii, la câțiva metri de grupul statuar Matei Corvin, iar în apropiere erau amplasate căsuțe de unde se vindeau diverse produse.  

 

---------------------

UPDATE

 

Precizări cu privire la Târgul de Crăciun:

 

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații, Asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani. 

 

Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

 

Soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun,fără conotații etnice, implementat și în alte orașe mari, precum Koln sau Glasgow. 

 

Conceptul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin, iar faptul că monumentul se află în centrul patinoarului oferă o protecție suplimentară acestuia și îl aduce în mijlocul clujenilor.

 

Suntem convinși că noua amenajare a Târgului de Crăciun va aduce bucurie clujenilor și tuturor celor care ne vizitează orașul pe timpul desfășurării acestuia.

 

 


Comentarii Facebook