Miercuri 8 Iulie

Cluj-Napoca: Limitatoare de viteză pe Calea Turzii - FOTO

 

Muncitorii de la RADP Cluj au început montarea de limitatoare de viteză pe Calea Turzii. 

 

Limitatoarele se montează pe ambele sensuri pe Calea Turzii, dar șoferii cred că o soluție mai bună ar fi fost amendarea celor care nu respectă viteza regulamentară. 

 

Limitatoarele sunt catalogate drept ”rampe de lansare”, iar conducătorii auto susțin că vor duce la creșterea timpilor parcurși în trafic.

 

O soluție elegantă ar fi fost montarea de radare fixe pe străzile împortante din Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc dădea vina pe alții și spunea că nu pot fi montate radare fixe. 

 

Ce bine ar fi să se aprobe de către Poliție acele camere cu radar fix. Poliția Națională nu le aprobă. Noi avem camere de supraveghere fixe, dar cu ce mă ajută. Vedem că unul circulă cu viteză, dar nu avem ce să îi facem. Sistemul pe care l-am propus este să se știe instituțional că pe Furnzișului există radar fix. Cine trece pe acolo să știe. Nu trebuie să stea cineva cu pistolul să îl prindă. Soluția este să se știe că, dacă ai trecut de 30 de km/h în curbă, cât este limita, ai plătit amenda.

 

Sper ca Poliția Națională să aprobe acest lucru, pentru că este în interes public major. Eu nu cred că trebuie abuzat de această politică, dar în zona unde se întâmplă cinci accidente și se circulă cu viteză, care este soluția? Poliția a confirmat că principala cauză a accidentelor acolo este viteza.

 

Eu văd ca soluție pe termen lung că acolo este radar fix. Oricine încalcă legea, merge fără permis acasă”, a explicat primarul Emil Boc, în martie 2017, făcând referire la varianta Zorilor - Mănăștur, unde s-au amplasat tot praguri de sol. 

 

De atunci, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, iar Poliția tot nu a aprobat aceste radare fixe.

 

Foto: Utilizatori Info Trafic jud. Cluj

Comentarii Facebook