Cluj-Napoca: La ce oră începe marșul gay și câți oameni vor participa

 

Primul marș gay din istoria Clujului va începe sâmbătă dimineața, 1 iulie, din zona Podului Garibaldi. 

 

Marșul va avea loc între orele 10:00 - 12:00, interval orar ce a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca.

 

Punct de plecare este Podul Garibaldi (zona Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), iar oamenii vor merge în marș până la Podul Napoca. 

 

La eveniment și-au anunțat prezența 630 de oameni, conform evenimentului creat pe Facebook de reprezentanții comunității LGBT.

 

Cu tricouri albe, vom protesta în tăcere purtând mesajul marșului pe piept – #spunedrept – și pe pancartele în formă de „speech bubble”. Vom fi însoțiți de cetățeni ai urbei, cei care cred in RESPECT pentru drepturi și libertăți, de organizațiile partenere, precum și de aliați.

 

Dacă sprijini respectul pentru libertate și demnitate umană și consideri că solidaritatea între toți cetățenii este o valoare fundamentală a societății noastre, te încurajăm să vii cu prietenii, colegii sau rudele tale alături de noi, indiferent de orientarea ta sexuală sau identitatea de gen.

 

Considerăm că dreptul nostru de a ne exprima nu trebuie să prejudiecieze drepturile altora (de a se deplasa cu mașina pe drumurile publice), motiv pentru care am decis ca întreg marșul să aibă loc pe un traseu pietonal pentru a nu bloca străzi și afecta circulația”, explică organizatorii.

Comentarii Facebook