Cluj-Napoca iese luni din carantina parțială. Minunea putea veni de Florii, dar mai avem răbdare o zi


Rata incidenței cazurilor COVID în Cluj-Napoca se apropie de cea care va permite relaxarea restricțiilor.

Cluj-Napoca are duminică. 25 aprilie, o rată a incidenței COVID-19 de 3.52 cazuri la mia de locuitori.

Sub 3,5 cazuri la mie se ridică restricțiile. După cum evoluează trendul, cel mai probabil luni municipiul Cluj-Napoca va fi sub această valoare și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va decide ridicarea restricțiilor. 

Se pare că nici dacă aveam sub 3,5 cazuri la mie nu se lua nicio decizie pentru că este ”sâmbătă (și duminică)”, a spus prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Ridicarea restricțiilor presupune că, în zilele de vineri - sâmbătă și duminică, magazinele, terasele și alte activități publice vor putea avea program până la ora 21.00, iar oamenii vor trebui să fie în locuințe la ora 21.00, la fel ca în restul săptămânii. 

În momentul în care o localitate depășește pragul de 4,5 cazuri la mia de locuitori, magazinele și alte activități publice (terase, mall -uri etc) se închid la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar oamenii trebuie să fie în case la ora 20.00. Dacă rata de infectare sare de 7,5 cazuri la mia de locuitori, atunci resticțiile se aplică toată săptămâna.

Cluj-Napoca a avut recent o rată de infectare de peste 8 cazuri la mie, dar aceasta a scăzut vertiginos. 

Cluj-Napoca - 3.52 / 1000

Dej -  3.10

Gherla - 3.13

Turda - 3.44

Câmpia Turzii - 6.69

Huedin - 4.81

Comentarii Facebook