Cluj-Napoca: E imobilizată în scaun cu rotile, dar lucrează într-un supermarket din oraş - VIDEO

 

O clujeancă imobilizată în scaun cu rotile le dă o lecție celor care aleargă după diverse ajutoare de la stat și nu vor să muncească. 

 

Oana Albu a încercat să se angajeze în mai multe locuri, iar într-un final a avut noroc la un supermarket. Ea a suferit un accident acum șase ani. A încercat să înveţe să meargă din nou, în cârje, dar problemele pe care le avea doar s-au agravat, scrie Digi 24.

 

”Sunt în scaun cu rotile de aproximativ doi ani de zile. Sunt foarte multe fracturi și masa musculară nu este suficient de rezistentă încât să îmi susțină greutatea corporală”, explică Oana Albu.

 

Tânăra s-a încăpățânat să își depășească dizabilitatea. Acum, la 32 de ani, este casieră la un supermarket, însă drumul până aici nu a fost ușor. De când a fost țintuită în scaunul cu rotile a tot încercat să se angajeze. Fără succes. Abia în vară a primit o șansă.

 

”Nu toată lumea angajează persoane cu dizabilități, datorită capacității de muncă, forței fiecărei persoane, care diferă de la individ la individ și da, într-adevăr este primul meu loc de muncă și chiar sunt foarte mulțumită”, mărturisește Oana Albu.

 

”Comerțul e greu, nu-i ușor... a văzut ea. Dar trebuie adaptat. Și se adaptează, să știți, din prima zi. Așa de mulțumită am fost!”, mărturisește mama Oanei, Chiș Pal Viorica.

 

”Avem șase persoane cu dizabilități angajate și care s-au integrat foarte bine în cadrul echipelor noastre. Oana este una dintre aceste persoane, 

este o persoană pozitivă și optimistă și de foarte multe ori ea ne-a încurajat pe noi”, a declarat Dumitrița Sabău, manager relații cu clienții în cadrul supermarketului.

 

Acum, Oana vrea să își continue studiile, iar vara viitoare vrea să dea BAC -ul. Apoi este decisă să urmeze și cursurile unei facultăți.

Comentarii Facebook