Miercuri 24 Aprilie

Cluj-Napoca devine capitala europeană a oncologiei în această vară



Municipiul Cluj-Napoca va fi gazda a două două evenimente de referință pentru lupta împotriva cancerului, dintre care una în premieră pentru România.

Organizația Institutelor Europene de Cancer (The Organization of European Cancer Institutes - OECI) va desfășura, pentru prima dată, evenimentul OECI Oncology Days & General Assembly, în perioada 11-13 iunie, la Cluj-Napoca. Manifestarea este organizată în parteneriat cu Institutul Oncologic ”Prof.Dr. Ion Chiricuță” (IOCN), care, în același timp, sărbătorește 85 de ani de la înființare în cadrul Zilelor IOCN 2014.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii estimează că numărul cazurilor noi de cancer va creşte la 22 de milioane până în 2030, comparativ cu 14 milioane, cât au fost înregistrate în 2012. În plus, numărul deceselor cauzate de această afecţiune va ajunge la 13 milioane în următoarele două decenii, mai susţin experţii OMS în World Cancer Report 2014.

Astfel, Organizaţia Institutelor Europene de Cancer (The Organization of European Cancer Institutes - OECI) militează pentru reducerea fragmentării în domeniul oncologiei şi evaluarea corectă a relației cost-beneficiu legată de aplicarea unor noi tehnologii terapeutice, pentru ca europenii care se confruntă cu afecțiuni oncologice să aibă acces la cele mai bune tratamente.

La nivel european, se impune dezvoltarea unor rețele de referință, necesare pentru a îmbunătăți diagnosticarea precoce a diferitelor tipuri de cancer, dar şi pentru a oferi pacienţilor un acces mai bun la terapii. Acesta este şi scopul manifestării ştiinţifice OECI Oncology Days & General Assembly 2014.

În aceeași perioadă cu OECI Oncology Days 2014 va avea loc evenimentul aniversar Zilele Institutului Oncologic ”Prof.dr. Ion Chiricuță” – 85 de ani de la înființare. Acest eveniment va avea loc , în perioada 12-14 iunie.

Suntem deosebit de onoraţi să găzduim în premieră OECI Oncology Days & General Assembly, mai ales că tot în 2014 sărbătorim 85 de ani de existenţă a Institutului Oncologic ‘Prof.Dr. Ion Chiricuţă’. Abordarea strategică a oncologiei europene este o mare provocare și, prin urmare, o amplă colaborare între toți membrii OECI devine indispensabilă. Sperăm ca cele două evenimente să fie un succes, iar cât mai mulți colegi să participe la lucrările din cadrul acestora”, susţine conf. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, managerul Institutului Oncologic ”Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook