Cluj-Napoca: Au majorat EXTREM de mult tarifele de parcare în centrul Clujului: 230 de lei pe zi

 

Tarifele de parcare din zona centrală au fost majorate foarte mult față de anul trecut. Acum s-a ajuns ca o zi de parcare să coste în centrul Clujului 230 de lei.

 

Astfel în centrul orașului, în zona 1, la parcările cu barieră sau la cele cu parcometre se poate ajunge ca pentru o zi de parcare să trebuiască să achitați 230 de lei. Cei care parchează la parkingul cu barieră din Piața Unirii, spre exemplu, au posibilitatea de a declara tichetul pierdut și să achite 100 de lei, dar care parchează la bordură nu au această posibilitate.

 

Spre deosebire, în parkingul de pe strada Moților, din spatele Primăriei Cluj-Napoca, parcarea pe o zi costă 65 de lei. Acolo, însă, parchează sutele de angajați de la Primăria Cluj-Napoca și pentru ei trebuie condiții mai lejere. Diferența de preț în acest caz este ciudată, ținând cont că parkingul acesta a fost construit din bani publici, care ar trebui recuperați. Parcarea cu barieră din Piața Unirii a fost numai trasată și a fost dată în exploatare, dar tarifele sunt mult mai mari.  

 

 

Propunerea de tarife pentru Parkingul Primăriei prevedea, în 2018, o creștere infimă, de 0,50 lei pe oră, iar tariful pe zi să rămână la nivelul din 2017, de 17 lei / 24 de ore. Consilierul local Radu Moisin a propus să fie totuși majorate pentru că diferențele față de celelalte zone de parcare erau uriașe. S-ar fi ajuns ca pe zi la Parkingul Primăriei să achităm 17 lei / zi (fără să mai fie locuri pentru că totul ar fi fost ocupat de bugetari), iar în restul zonei centrale 230 de lei pe zi. 

 

Tarifele sunt: 

 

- limitarea timpului de parcare în zona I la maxim 2 ore;

- majorarea tarifului orar pentru parcare în zona I, astfel: 5 lei pentru 1h; 10 lei pentru 2h; (pentru 30 de minute rămâne același tarif de 2 lei); 

- în cazul parcărilor cu barieră, tarifele orare sunt aceleași (2 lei 30 min, 5 lei ora) cu excepția cazului în care se depășește timpul maxim de 2 ore, fiecare oră ce depășește intervalul maxim, va fi taxată cu 10 lei;

- pierderea unui card/tichet va fi taxată cu 100lei/zi.

 

Între orele 21:00 și 07:00, nu se percepe taxă pentru parcarea în zonele I și II. În celelalte zone ale orașului tarifele de parcare/garaje rămân neschimbate.

 

Primăria le recomandă clujenilor să utilizeze parkingurile de la stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă sau parcarile amenajate pe platforma de pe str. Năvodari.

 

În 2017, tarifele erau de: 

 

30 minute in zona I/o ora in zona II – 2 lei

1 ora in zona I/ 2 ore in zona II – 4 lei

2 ora in zona I/ 4 ore in zona II - 8 lei

3 ora in zona I/ 6 ore in zona II - 12 lei

> 3 ore in zona I: 12 lei/ora

Pierderea tichetului costa 30 de lei, acum s-a făcut 100 de lei.

Comentarii Facebook