Cluj - Miercuri, 10 martie, se deschid 7 noi fluxuri de vaccinare în Cluj-Napoca. Floreștiul și Baciu mai așteaptă


Clujul va deschide 7 noi fluxuri de vaccinare în cursul zilei de miercuri, 10 martie. Autoritățile ar fi dorit să deschidă tot acum și fluxuri noi în Florești și Baciu, unde incidența cazurilor COVID-19 este în creștere.

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat pentru Știri de Cluj că se deschid 7 noi fluxuri de vaccinare în Cluj-Napoca, singurele acceptate de cei de la București:

Şcoala Gimnazială Iuliu Haţieganu,  Strada Grigore Alexandrescu 16

Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Strada Bistriței, Cluj-Napoca

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Strada Alexandru Vlahuță 12

Clinica Medicover 

Am propus peste 25 de fluxuri noi de vaccinare, dar acum am primit acceptul pentru 7 fluxuri. La Colegiul Transporturi și la școala Iuliu Haieganu se încheie vaccinarea profesorilor și vor funcționa câte 2 fluxuri. La Liceul Ghibu vor fi 2 fluxuri, iar cu cel de la Medicover vom avea 7 noi fluxuri de vaccinare. La Onisifor Ghibu ar mai putea fi deschise două fluxuri dar suntem în căutarea unor medici coordonatori”, a declarat Irina Munteanu. 

În aceste 7 noi fluxuri se vor putea vaccina zilnic 420 de persoane, pe flux fiind realizate zilnic 60 de vaccinuri.  

Suprefecta Clujului ar fi vrut să fie deschise acum și noi fluxuri de vaccinare în Baciu și Florești, dar nu s-a promit acordul. ”Am insistat ca în Baciu și Florești să fie centre de vaccinare. Baciu are 3 pregătite, dar nu funcționează niciunul, iar la Florești, din cele patru pregătite, funcționează numai unul”, a mai adăugat Irina Munteanu. 

În prezent, fără aceste 7 noi fluxuri care intră în funcțiune din 10 martie, Clujul vaccinează zilnic 2000 de persoane. Numărul va urma la 2400, cu noile facilități. 

Comentarii Facebook