Cluj: Gemuri și murături din regiunea Scaunul Secuiesc al Arieșului

 

Secuii din zona Turda și Alba, fostul Scaun Secuiesc al Arieșului, vin la Cluj-Napoca cu bucate tradiționale. 

 

Pe 13 și 14 octombrie, între orele 9 și 18, târgul producătorilor din zonă va fi organizat pentru a nouăsprezecea oară în centrul orașului Cluj-Napoca, pe strada Potaissa. Evenimentul mult apreciat al Asociației Agricultorilor din Scaunul Secuiesc al Arieșului, Satul vine la oraș! este organizat lunar de aproape doi ani.

 

Gemurile și murăturile făcute din fructe și legume alese cu grijă, produse proaspete, artizanale, specifice anotimpului pot ajunge și pe rafturile orășene. Scopul organizatorilor este de a aduce produse locale din regiune locuitorilor din Cluj-Napoca. Evenimentul oferă, de asemenea, posibilitatea producătorilor de a cunoaște un public mai larg. La târg veți găsi produse lactate, legume proaspete, zacuscă, diverse murături, condimente, produse de lavandă și miere.

 

Scaunul Arieșului a fost unul din cele 7 scaune secuiești din evul mediu până în anul 1876. Odată cu reorganizarea administrativă din 1876 și desființarea scaunelor secuiești și săsești, teritoriul Scaunului Arieșului a fost trecut în componența comitatului Turda-Arieș. În prezent localitățile componente ale Scaunului Arieșului fac parte din județele Alba și Cluj.

Comentarii Facebook