Cluj: Elevi premiați pentru că au creat o aplicație prin care se pot închiria instant biciclete din orice parte a orașului - VIDEO


Un grup de elevi a creat o aplicație prin care se pot închiria instant biciclete din orice parte a orașului, iar acum au fost premiați.

Prin această aplicație pot fi închiriate imediat din orice parte a orașului, pentru a avea ajunge rapid la destinație când traficul rutier este intens, a fost creată de elevi din Cluj-Napoca. Este prima rețea de distribuire/ împărțire și localizare a unor biciclete care pot fi luate de oriunde și lăsate la destinația utilizatorului (“network de dockless e-bike sharing“), susțin elevii, potrivit unui comunicat de presă.

Aplicația este denumită Dash E-Rides și a câștigat premiul I la Gala ”Descoperă-ți pasiunea în IT” (DpIT), din cadrul Galei ”10 pentru Cluj”.

Echipa 6pack, realizatoare a aplicației câștigătoare, este alcătuită din elevii clujeni Andrada Ioana Bărbos, Andrei Petru Cherecheș, Mihai Bogdan Deaconu, Luca Emil Olteanu, Darius Mihai Timar și Marc Aurelius Vana. Mentor în perioada de practică inclusă în curricula programului Academia DpIT le-a fost Elena Bunciu de la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Aplicația se dorește un partener de business în lupta cu timpul, banii și poluarea, contribuind la transportul verde și fluidizarea traficului”, susțin creatorii.

Suntem bucuroși că munca, ideile inovative și realizările acestor copii minunați au primit o nouă recunoaștere. Aceasta li se datorează, în egală măsură, și dedicării celor peste 100 de colegi colaboratori din mediul IT, școlar și academic, precum și efortului depus de colegii voluntari din echipa de organizare a programului, alături de mentorii și trainerii care i-au sprijinit și îndrumat pentru a ajunge la asemenea reușite. Suntem cu adevărat mândri și avem încă un motiv în plus să continuăm să îi susținem pe cei care contribuie astfel la viitorul comunității noastre și a societății, în general!”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, Președintele Asociației ”Descoperă-ți pasiunea în IT”, organizator al programului.

Comentarii Facebook