Cluj: Dosar penal pentru cel mai nou focar de coronavirus. Sunt 50 de bolnavi


Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla cercetează focarul de coronavirus de la centrul de bătrâni din comuna Țaga. 

În acest caz sunt bolnavi 45 de vârstnici și 5 angajați.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a fost înregistrat un dosar penal, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. S-a reţinut că patruzeci şi cinci de persoane (patruzeci de rezidenţi şi cinci angajaţi) de la un centru rezidenţial de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice din comuna Ţaga au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, în data de 10 mai. Toate persoanele infectate au fost internate pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se identifica cauza răspândirii bolii infecto-contagioase”, se arată în comunicatul Parchetului.

Persoanele din centru au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțiioase Cluj și ma Clinica Medicală 1.

La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Santioana, comuna Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi Covid 19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați într-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

La azil și-a pierdut viața și un bătrân de 80 ani, din Mureș,  fără simptome COVID 19, dar cu boli asociate precum: demență senilă avansată, fără răspuns la stimuli. Decesul s-a pronunțat în 9 mai, iar la autopsie s-a constatat că avea pneumonie, fiind pozitiv la coronavirus.

Comentarii Facebook