Cluj: Doi copii care au picat de la etaj au supravieţuit ca prin minune

 

Doi copii de trei și 4 ani, din Dej, care au căzut, miercuri, 3 august, de la etaj au scăpat cu viaţă.

 

Directorul medical al UPU Cluj-Napoca, Călin Lazăr, a declarat că cei doi copii sunt ăn afara oricărui pericol.

 

Prima a fost internată la noi o fetiţă de 3 ani din Dej, care a căzut de la etajul al treilea al unui bloc. Are suspiciune de fractură de bazin şi este internată la secţia de Chirurgie unde i se fac investigaţii medicale. În rest nu are nimic cranian, a avut noroc. Ulterior, a fost internat un băieţel de 4 ani, tot din Dej, care a căzut de la etajul 1 al unui alt bloc, acesta prezentând un hematom peri orbital. Şi el a căzut pe iarbă. I se fac investigaţii craniene, computer-tomograf. Dar ambii sunt bine. Fetiţa rămâne internată, iar în funcţie de rezultate vedem dacă va rămâne internat şi băieţelul”, a spus Lazăr.

 

Cei doi copii au căzut de la etajul blocurilor în care locuiau, unul de la etajul al treilea, iar celălalt de la etajul întâi. Căderea lor a fost atenuată de crengi.

 

Un echipaj de urgenţă a avut o intervenţie în cazul unei fetiţe în vârstă de 3 ani care a căzut de la etajul trei al unui bloc din Dej. Copilul fusese luat de părinţi de jos, unde căzuse, şi dus în apartament. Era conştient când părinţii au ajuns la el şi doar plângea, căzătura fiind atenuată de crengile copacilor. Când a ajuns echipajul la fetiţă, aceasta era conştientă şi nu prezenta leziuni semnificative. A fost, totuşi, evaluată şi transportată la UPU Cluj-Napoca, pentru investigaţii suplimentare”, au precizat cei de la Ambulanță, citați de Mediafax.

 

Fetiţa s-a urcat pe o canapea și de acolo a ajuns la geam. Băiețelul de 4 ani s-a urcat pe un scaun și a ajuns pe geamul de la bucătărie, de unde a căzut.

Comentarii Facebook