Cluj: Doi copii blocați o oră în toaleta SMART din parcul Grigorescu. Pot fi adevărate capcane pentru cei care le folosesc


Doi copii au rămas blocați în toaleta automatizată, montată în parcul de pe malul Someșului, din cartierul Grigorescu. Cei mici au stat ,sâmbătă după-amiaza, în toaletă circa o oră. Pompierii au venit după 30 - 40 de minute, iar scoaterea copiilor a mai durat 20 - 35 de minute, ne-a relatat un martor. 

A fost de coșmar pentru copii. Aveau puțin aer, se lua și curentul cât au fost acolo copiii.

În plus, s-a pornit apa când pompierii au deschis trapa pentru a-i scoate. 

A fost ceva eroare la sistemul de deschidere a ușilor, care nu s-au mai deschis și copiii au rămas blocați. Aceste toalete nu au deschidere manuală, iar butonul de SOS nu funcționa.

Pompierii au ajuns după 30 - 40 de minute, dar la rândul lor nu au putut deschide ușile. Cand s-a deschis trapa din acoperiș s-a pornit și apa, noroc ca nu s-a pornit înainte să inunde toaleta cu copiii înauntru. 

Unul din copii era cu bunicul în parc, el a sunat la 112. Se opreau luminile și ventilația din cauza avariei, spațiul era mic, și era un miros extrem de greu, fiind puțin aer”, ne-a relatat Cristina, martor la incident. 

Copiii blocați au tras o sperietură teribilă. Aceștia au între 10 - 11 ani și au folosit această toaletă pentru că este singura din parc.

Pompierii clujeni nu au semnalat public acest caz grav. Știri de Cluj a solicitat informații și vom reveni cu ele când le vom avea.

Aceste toalete automatizate, care se spală singure, costă 50.000 de euro bucata. Clujul a cumpărat 4 și acum Emil Boc mai cumpără patru. Se pare că nimeni nu s-a gândit că aceste toalete automatizate pot deveni adevărate capcane pentru cei care le folosesc. 

----------------

UPDATE

ISU Cluj: A fost solicitat, în jurul orei 19.30, un echipaj încadrat pe o autospecială cu modul de descarcerare pentru a ajuta să iasă doi minori care au rămas închiși într-o toaletă publică situată în parcul public de pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

Pompierii au deșurubat o parte metalică a toaletei și i-au ajutat pe copii să iasă. Aceștia, erau însoțiți de mama unuia dintre copii și nu au solicitat consult medical.

----------------

UPDATE 1

Primăria Cluj-Napoca precizează că cei doi copii au încălcat regulile de utilizare a toaletei. 

Sistemul nu permite folosirea toaletei în timpul procesului de autocurățare. Cei doi minori au pătruns in interiorul toaletei încălcând regulile de utilizare și anume au pătruns imediat după folosirea acesteia de către o alta persoana și au rămas blocați in interior pe durata desfășurării procesului de autocuratare. În interior sunt afișate instrucțiunile de folosire a toaletei, precum și cele în caz de urgență, însă minorii s-au speriat și astfel a fost nevoie de intervenția unui echipaj de pompieri”, a precizat Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook