Cluj: Cursuri gratuite de fotografie pentru persoanele cu dizabilități


O asociație din Cluj-Napoca organizează din data de 5 iunie cursuri de fotografie și craft pentru oamenii cu dizabilitati. Cursurile sunt gratuite și se fac atât fizic la sediul de pe strada Constantin Brâncuși dar si online. 

Asociatia noastra a pornit pe un drum destul de rar văzut în România, poate chiar unic, prin folosirea culturii ca mijloc de integrare a persoanelor cu dizabilitati. În plus fata de alte organizații, noi nu credem ca singurul ajutor pe care poți să-l oferi unui om cu dizabilitate este un obiect sau o suma de bani. Noi credem ca oamenii trebuie invatati să-și câștige un ban în plus. 

Și dincolo de declarații, am pornit la treaba. Nu de acum, ci din anul 2017 cand am început sa lucram pe autofinantarea asociației pentru a răspunde la o întrebare esențială: Se știe ca este o oarecare reținere față de persoanele cu dizabilități din partea celor sa zicem sănătoși, dar ei ar cumpara un lucru foarte calitativ realizat de o persoana cu dizabilitate? Pentru aceasta am infiintat un magazin online - chestiifaine.ro, urmat de actualul artonthewall.ro, unde am început sa producem produse personalizate. Și raspunsul primit a fost ca da, oamenii ar cumpara atatat timp cat produsul e calitativ.

Nu ne-am oprit aici. Am inceput sa vindem si prin emag,.ro si vivre.ro si  stim precis ca atata timp cat e calitate al produsului el se va vinde”, spune Gelu Stănculescu, coordonator programe Asociației Delia.

Scopul este de a le oferi celor cu dizabilități o meserie și venituri în plus. 

Calea e așternută așadar. E timpul sa strangem oameni cu dizabilități, e timpul să-i pregatim sa realizeze lucruri deosebite, lucruri vandabile nu de milă, ci pentru calitatea deosebita. Si vrem ca din cei ce vin la cursurile noastre sa fie și cei ce creeaza arta. 

Și în felul acesta sa incepem ca cream echipe de oameni care sa inceapa sa produca lucruri care sa le aducă un venit în plus. Le vor putea vinde prin magazinul online al nostru, prin emag sau vivre sau la targurile noastre cum este cel din 26 septembrie de la Cazinoul din Parcul Mare”, a mai completat Stănculescu. 

Toți cei ce participă la cursurile de fotografie sunt invitați in tabara de creatie fotografică de  Belis din 2-4 iulie 2022.

Comentarii Facebook