Începutul verii vine cu un val de caniculă în România! Temperaturi de până la 31 de grade în Transilvania


Meteorologii au anunțat un val de caniculă la începutul lunii iunie. Prognoza meteo pentru perioada următoare în Transilvania. 

Meteorologii anunță un disconfort termic accentuat la începutul verii, în România, în perioada 30 mai – 12 iunie 2022. Temperaturile vor ajunge până la 31 de grade în Transilvania, dar în alte părți ale țării maximele vor ajunge până la 34 de grade Celsius. 

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, în medie cu maxime termice de 24...27 de grade şi minime de 9...14 grade, iar în perioada 2-6 iunie va deveni local călduroasă, astfel că la amiază vor fi 28...31 de grade, mediat regional”, au transmis meteorologii. 

Pentru intervalul 7-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, în general apropiat de normele climatologice ale primei decade a lunii iunie. În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, izolat fiind posibile şi averse torenţiale. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ”, au mai spus aceștia.

În Banat, Crișana, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia se anunță temperaturi de până la 34 de grade Celsius la începutul lunii iunie. 


Comentarii Facebook