Duminica 17 Ianuarie

CLUJ: Controale în școli și în barurile de pe lângă școli, pentru a prinde elevii chiulangii


Polițiștii clujeni desfășoară, în această perioadă, o serie de acțiuni în școli, dar și în localurile de pe lângă acestea, pentru a preveni absenteismul școlar.

În perioada 30 septembrie - 9 octombrie a.c, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Cluj, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor acționa în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic/auxiliar și prevenirii delicvenței juvenile, atât în incinta, cât și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar de pe raza întregului județ”, informează reprezentanții Prefecturii Cluj.

Acțiunile se vor desfășura împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și a Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, polițiști locali, precum și cu alte instituții de control.

Activitățile desfășurate vor viza prevenirea și combaterea absenteismului școlar și verificarea localurilor publice frecventate de elevi. 

Personalul localurilor va fi instruit cu privire la reglementările legale care trebuie respectate, în special cele referitoare la clienți minori.

Totodată, vor fi efectuate controale privind gradul de respectare a regulilor sanitare în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

.

Comentarii Facebook