Vineri 7 Mai

Cluj / Baza Aeriană Câmpia Turzii: 12 militari americani, răniţi după o paraşutare, la Swift Response 17-1

 

Doisprezece militari americani au fost răniți după o parașutare din cadrul exerciţiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.

 

12 soldaţi americani au suferit răni în cadrul paraşutării de noapte care a avut loc vineri în cadrul exerciţiului de la Câmpia Turzii. Aceştia au primit tratament medical de urgenţă pentru răni şi au fost transportaţi la Spitalul Militar Cluj-Napoca pentru investigaţii ulterioare. Zece dintre militari se vor întoarce în cadrul unităţii în următoarele 24 – 48 de ore, iar ceilalţi 2 vor rămâne intenaţi pentru tratament şi observaţii în urma rănile căpătate. Starea medicală a celor 12 soldaţi este stabilă”, a declarat Ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, Brent M. Williams.

 

Aterizarea fiind una de noapte, parașutiștii au căzut în zone extrem de accidentate. Majoritatea au răni la picioare.

 

Exercițiul militar are loc în perioada 18 - 23 iulie, în zona Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” și a localității Luna, județul Cluj. Swift Response 17-1 (SR17-1) este un exercițiu de sprijin pentru exercițiul multinațional Saber Guardian 2017. 

 

La exercițiu participă forţe şi mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas şi 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari şi tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal şi tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române participă aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaerienă Gepard.

Comentarii Facebook