CLUJ: Sistemul 112 e greoi. După o oră s-a intervenit la bărbat căzut de pe pod, pe autostradă


Pompierii clujeni au intervenit, marți seară, în cazul unui bărbat care a căzut de pe podus de pe autostrada A3, care trece peste drumul spre localitatea Mihai Viteazul.

Conform reprezentanților ISU Cluj, în urma căzăturii persoana a suferit mai multe traumatisme la nivelul capului și membrelor inferioare. 

Echipajul de pompieri i-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical SAJ, asigurându-i gulerul cervical și îngrijirea rănilor. 

Bărbatul de 38 de ani era conștient, dar nu se putea orienta în timp și spațiu. Acesta a fost transportat la spital.

--------------------

UPDATE


Reporterii Știri de Cluj au reușit să discute cu persoana care l-a găsit pe rănit, marți seara, în jurul orei 20.00, sub podul de pe autostrada A3, la ieșire din Mihai Viteazu spre Câmpia Turzii. 

Rareș a relatat că era la volanul mașinii și a trecut la 10 metri de pilonii podului, când o altă persoană care se afla în autoturism i-a spus că este ceva la baza podului. ”Rănitul purta vestă reflectorizantă și așa l-am văzut. Dacă nu îl vedeam, cel mai probabil ar fi murit acolo de frig. Dădea din mâini și l-am observat. 

Omul știa exact în ce zona se afla. Am sunat la 112 și s-au purtat foarte urât cu noi. Au închis, ori s-a întrerupt, iar colegul meu care a sunat a ridicat să vină mai repede, iar doamna i-a reproșat acest lucru. I-a cerut să îi spună clar unde a avut loc accidentul și să îi dea un punct de reper, dar nu putea să îi spună mai mult decât știam. De la dispeceratul 112 ne-au spus apoi că ne fac legătura la Ambulanță și să nu ne surprindă că vom auzi muzică, dar problema a fost că muzica a sunat 10 minute. În total am așteptat acolo mai mult de 50 de minute să vină un echipaj de la Turda sau Câmpia Turzii. Mi se pare exagerat de mult. Domnul era tot lovit la cap și sângera. A început să tremure și l-am învelit cu ce aveam. Ne-a afectat foarte tare cum s-au purtat cei de la 112”, ne-a relatat Rareș O.

Pompierii clujeni spun că cel rănit era dezorientat, dar martorul a spus că a vorbit cu acesta și a aflat că era angajat la o companie a drumurilor și că a fost trimis pe autostrada dintre Câmpia Turzii și Mihai Viteazu, care încă nu este dată în folosință, pentru a verifica dacă nu este un autoturism în pană. 

Zicea că l-a sunat un domn polițist să se deplaseze la fața locului pentru că a fost o mașină în pană. A vrut să treacă de pe un sens pe altul, dar acolo pe pod este o distanță de circa 2 metri între sensuri și a căzut. Era și o ceață de nu se vedea cu farurile pornite. Nu știu ce a vrut să facă, dar a căzut între sensuri de la mai bine de 10 metri înălțime. Cât timp i-am acordat îngrijire i-a sunat telefonul și a vorbit polțistul care l-a trimis să verifice mașina în pană. Nu mai țin minte cum a zis că îl cheamă. S-a panicat când i-am spus că bărbatul a căzut de pe pod. 

Cred că este o problemă și de siguranță în muncă aici, pentru că cel rănit spunea că lucrează la o firmă de drumuri. Nu știu de ce l-a trimis polițistul noaptea, pe pod, dar și cei care au venit să facă ancheta s-au purtat ciudat”, a mai spus martorul.

Bărbatul care a căzut de pe podul de pe autostradă este tatăl a doi copii. El a scăpat cu viață ca urmare a intervenției celor trei salvatori. 


Comentarii Facebook