Cluj: Autospeciala de pompieri trece razant prin fața trenului. Șoferul care a pus în pericol întreg echipajul este cercetat și evaluat psihologic - VIDEO


Un angajat de la Detașamentul de Pompieri Turda a trecut cu autospeciala de pompieri prin fața unui tren, care l-a ratat la ”mustață”. Șoferul este acum cercetat disciplinar de către ISU Cluj. 

Marți, 9 aprilie, la ora 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost chemați să stingă incendiul de la o casă de locuit situată pe strada Republicii din Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din Câmpia Turzii. Unul dintre șoferii autospecialelor a trecut peste calea ferată chiar în fața trenului, situație surprinsă de un clujean, care a filmat-o.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, arată ISU Cluj pentru Turda News.

O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ”.

Șoferul autospecialei va fi evaluat psihologic, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.


Comentarii Facebook