Cluj: „Au cerut 4 mături de la primărie, n-au primit” - Efortul titanic depus de un ONG într-o acțiune de sterilizare de câini


O acțiune demnă de sprijinul tuturor clujenilor a fost organizată la începutul lunii. Un ONG clujean, care se ocupă cu programe de sterilizare a câinilor și a pisicilor, alături de mai mulți voluntari, au reușit în 3 zile performanța de a steriliza mai bine de 150 de câini din zona Pata Rât. 

Programul numit Linda Pata Rât a început în 2017, după un drum al ONG-iștilor la celebra groapă de gunoi. Aceștia au observat problema ridicată a ritmului de înmulțire în rândul patrupezilor.

După ce actorul Bob Rădulescu a vorbit despre cât de impresionat a fost de acțiunea demnă de respect a ONG-iștilor și a voluntarilor, iată că reacția unui civic clujean rezumă faptele eroice de voluntariat a celor de la TAC.social.

„Am plâns azi în timp ce o filmam pe Anca Georgescu de la TAC.social povestindu-mi despre campania de sterilizare a câinilor din Pata Rât, pe care o coordona.

În video vedeți:

O hală distrusă, cu geamurile sparte.

Trei ambulanțe chirurgicale.

Trei echipe de chirurgi, asistenți și o mulțime de voluntari - dintre care foarte mulți copii, din Pata.

În trei zile, peste 150 de câini sterilizați. Pentru fiecare câine: prindere, aducere, luare în evidență, anesteziere, operație, trezire, tratament postoperatoriu, cipare, întocmire acte și eliberare. O muncă titanică.

De dimineața până seara. Pe generatoare. În mediul toxic al Pata Râtului.

Au cerut 4 mături de la primărie. N-au primit.

Dragi Toți care ați lucrat pe campania asta. Respectul meu profund.

Cetățene clujean, dacă e să te uiti la un video azi, să fie asta”.

Comentarii Facebook