Miercuri 24 Aprilie

Actorul Bob Rădulescu: ”Ce rușine mi-o fost citind textul ăsta. Rușine de spoiala dată cu PR-ul gros peste Clujul de 5 stele căzătoare…”


Anca Georgescu, unul dintre cei care conduc Asociația TAC.social, prima asociație de medicină veterinară socială din România care activează la Cluj, a explicat pe larg problemele asociației în proiectul de sterilizare a cățeilor de la Pata Rât. Această acțiune ar trebui să fie făcută de Primăria Cluj-Napoca, dar totul e numai praf în ochi.

Ce rușine mi-o fost citind textul ăsta. Rușine de spoiala dată cu PR-ul gros peste Clujul de 5 stele căzătoare…”, a comentat actorul Bogdan Bob Rădulescu, una dintre multele voci care critică propaganda făcută cu orice ocazie de Primăria Cluj-Napoca, în timp ce orașul involuează și își pierde tot mai mult din umanitate și unitate. 

Asociația pe care o reprezintă Anca Georgescu derulează acum a treia campanie de sterilizare a cățeilor de la Pata Rât. Nu numai că Primăria Cluj-Napoca și RADP Cluj nu se implică deloc, nici măcar firmele care au sedii în zonă, cum ar fi ACI, compania fraților Așchilean, care modernizează pe zeci de milioane de lei malurile Someșului, nu mișcă un deget. 

Mai sunt două zile de campanie la Pata Rât, în Cluj-Napoca. Două au fost. Mi-e frică că, după ce vom încheia campania asta cu bine, chiar cu excepțional, chiar cu incredibil, chiar cu „cine-ar fi crezut”, nu vom mai avea bani de niciunele, nici de salarii, nici de dus înainte munca de la Pata, munca din alte părți, nici de băgat cheia în ușa cabinetului de pe Donath 46 în Cluj-Napoca.

Jumătate spre trei sferturi din efortul și cheltuiala ultimelor săptămâni au fost o risipă din partea noastră, a TAC.social. Adică am fost forțați să cheltuim enorm ca să reparăm-suplinim-acoperim-înlocuim ceea ce ar fi trebuit, am invitat, am rugat și ne-am așteptat să fie contribuția-sprijinul-bunul simț sau orice simț al primăriei Cluj-Napoca, prefecturii Cluj, RADP Cluj, Centrului de câini Cluj, DSV Cluj, Poliție Cluj, d/Direcții sociale, medicale Cluj et alii din aceeași categorie: categoria bani publici, categoria administrație publică, categoria aleșii noștri de către noi, categoria bani europeni cu găleata și cu pompa, categoria „noi vă plătim exorbitant ca să lucrați puțin în slujba noastră”. Aceste categorii. Fir-ați ai dracului de nemernici, putori și ticăloși ce sunteți, mă! Hoților! Hoților. 

De cheltuit, am cheltuit banii donatorilor individuali, oameni ca toți oamenii și banii finanțatorilor străini. În icselu' de fundraising, azi dimineață am trecut a opta companie clujeană mare care ne-a răspuns că nu are CSR/ sponsorizări pentru „cu animale”, numa' pentru „cu copii, cu educație, cu sănătate”, momentan. Cine știe, poate la anu', să păstrăm legătura. #Nesunăei. 

Pe cele două companii mari, cu sedii la Pata Rât, care una ne-a dat afară din biroul directorului comercial chiar el în persoană (TCI & TCI Social Club) și cealaltă ne-a închis telefonul pur și simplu (ACI CLUJ SA), nu le-am mai trecut nicăieri”, a acuzat Anca Georgescu. 

Strigătul de furie și postarea acidă au fost declanșate de un comentariu la fel de dur și real, din păcate. 

Nu știu cine e Daniela Cucu. Am găsit acest comentariu al ei, la o postare despre munca TAC.social la Pata Rât și, la câteva minute, am intrat într-un soi de transă în care am scris cele de mai sus. 

”Aveam cu totul alte așteptări de la administrația/primaria acestui oraș/județ de fitze, acest silicoane de vale de ardeal, cu pretenții, unde parcarea e 10 lei ora si unde poți plăti deja probabil cu nasturele smart de la cămașă AI, dar unde civilizația nu a văzut încă lumina zilei. Se dovedește din nou, high-tech si bani în visteria primăriei nu înseamnă civilizație by default. Rușine primăriei, autorităților și tuturor frustratilor cu funcții de plastic din ala, super poluant!”.

Aici puteți vedea cum să donați bani!

Comentarii Facebook