Cluj - arestare: S-au oferit sa schimbe burlanul unei case cu 100 de lei, dar apoi au cerut proprietarului 9.000 de lei


Doi barbati din Turda si Campia Turzii au fost retinuti de politisti sub acuzatia de talharie, dupa ce au obtinut sume importante de bani de la patru persoane in urma unor amenintari.

"Politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au identificat si retinut doi dintre suspectii unei talharii comise in locuinta partii vatamate I. Adrian, din Cluj-Napoca, in persoana lui  G. sTEFAN, de 26 ani, din Turda si G. IOAN, de 24 ani, din Campia Turzii.

Susnumitii s-au prezentat la locuinta partii vatamate si s-au oferit sa-i schimbe burlanele de la casa, intelegandu-se cu acesta ca toata lucrarea sa coste 100 lei.

La finalizarea lucrarii, cei doi suspecti i-au solicitat partii vatamate suma de 9.000 de lei, explicandu-i acestuia ca nu a inteles bine si ca 100 de lei era costul pentru un metru liniar din lucrare.

La protestele partii vatamate cei doi suspecti au devenit violenti si au inceput sa ameninte partea vatamata, dupa care l-au obligat pe acesta sa-i insoteasca la un bancomat si sa le plateasca in mod injust suma de 6.000 lei", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Adnana Ilies.

Cei doi sunt cercetati pentru talharie, in forma continuata, "in dauna partilor vatamate I. Adrian Liviu - la data de 02.02.2012, C. Pompei - la data de 12.03.2012, si doua acte materiale comise in dauna partii vatamate J. Emil, ambele comise la data de 25.04.2012, a infractiunii de santaj, si a infractiunii de lipsire de libertate in mod illegal", a mai spus Adnana Ilies.

Cei doi au fost prezentati, in 17 mai, Judecatoriei Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventiva, iar instanta care a admis propunerea cei doi fiind arestati pentru 29 de zile.

Politistii continua cercetarile in vederea recuperarii prejudiciului si stabilirii intregii activitati infractionale a celor doi suspecti.

Comentarii Facebook