CLUJ: Aproape 1.500 de copaci plantați în weekend la Țaga FOTO



Aproximativ 1.500 de copaci au fost plantați în acest sfârșit de săptămână, în data de 1 aprilie, în comuna clujeană Țaga, în cadrul acțiunii ”Împreună Împădurim”

La aceasta au participat aproximativ 100 de voluntari, majoritatea elevi și studenți veniți din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, la inițiativa asociației ”Dacii Liberi”.

Potrvit organizatorilor, campania are ca scop educarea tinerilor în legătură cu importanța păstrării unui mediu curat și asigurarea unui viitor sănătos României de mâine.

Cu sprijinul Direcției Silvice Cluj și Gherla au fost plantați aproape 1500 de puieți din specii de stejar, gorun sau frasin într-o zonă dificilă, dar important de acoperit

Aceasta a fost doar prima dintr-o serie de acțiuni ecologice, urmând alte campanii de împădurit dar și de întreținere, cele din urmă fiind esențiale întrucât puieții rămași neîngrijiți au foarte puține șanse de a crește la adevăratul potențial. Ne bucurăm că tinerii se implică în mod activ în societate, conștientizând că viitorul trebuie construit cu propriile mâini, iar acesta trebuie să fie indiscutabil unul sănătos în care să ne putem dezvolta atât ca indivizi cât și ca națiune”, spun organizatorii evenimentului.

Comentarii Facebook