Cluj: Remorca tractată a lovit un autoturism, dar șoferul nu s-a oprit. Și-a abandonat remorca

 

Un șofer de 35 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a produs un accident de circulație, iar apoi nici măcar nu a oprit pentru a vedea ce s-a întâmplat.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii clujeni au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto care a fost implicat într-un accident rutier cu victimă și a părăsit locul producerii acestuia.

 

În fapt, la data de 30 martie a.c., în jurul orei 16:30, o remorcă tractată de un autoturism care circula pe DJ 107M, pe raza comunei Săndulești, s-ar fi desprins de autoturism și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul. 

 

În urma impactului, conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea, lăsând remorca la fața locului.

 

Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unei femei, de 40 de ani, pasageră în autovehiculul care circula regulamentar. 

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că remorca era neînmatriculată. 

 

La data de 31 martie, polițiștii au reușit să îl identifice pe conducătorul auto, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat, de 35 de ani, din Turda.

 

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi tractarea unei remorci neînmatriculate, fapte prevăzute de Codul penal.

 

Polițiștii clujeni avertizează că ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani!

 

Conform Codulului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

 

a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie”.

Comentarii Facebook