10 de magazine din Cluj amendate de OPC pentru ca vindeau sucuri periculoase pentru copii


Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj a aplicat amenzi de 13.000 de lei unor magazine care vindeau sucuri pentru copii care nu aveau trecute pe etichete ingredientele folosite.

Seful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat ca aceste produse sunt periculoase pentru sanatatea copiilor. In total, au fost retrase din magazine circa 17 litri de sucuri si alte 9.000 de litri care necesita reetichetare.

"Au fost verificati in cadrul unor controale 31 de agenti economici care comercializau sucuri, fiind aplicate 10 amenzi de 13.000 de lei. Principalele abateri constatate au fost faptul ca pe unele sucuri nu se poate citi eticheta, unele produse nu aveau durata valabilitatii trecute, erau vandute sticle de suc si ceai negru cu aroma de piersici pe etichetele carora nu se intelege data pana la care e valabila bautura. Cea mai mare problema a fost inregistrata la sucuri pentru copii importate din Turcia, unde pe eticheta nu se spune ce contine, din ce e facut, ce ingrediente contine. Aparea trecut suc de ananas, dar pe eticheta nu figura ananasul. Produsele sunt periculoase pentru sanatatea copiilor. Am retras definitiv de la vanzare 17 litri de sucuri expirate si alte 9.000 de litri temporar, pentru reetichetare", a declarat Mircea Radu.

Comentarii Facebook