Duminica 28 Aprilie

Cluj: Amenințare cu bombă la zborul Cluj-Napoca - Londra, de duminică dimineața. Pasagerii nu cred că a fost - FOTO


O amenințare cu bombă la zborul Cluj-Napoca - Luton (Londra) a fost făcută duminică dimineața, în jurul orei 5.45

Cursa trebuia să decoleze la ora 6.00, dar pasagerii au fost coborâți în grabă din avion. Culmea este că aceștia spun că nu au văzut echipaje de geniști care să verifice aparatul de zbor.  Nici la ora 10.00, avionul nu decolase, iar pasagerii nu cred că a fost alertă cu bombă.

După două ore de stat ca fraieri, când deja am trecut o dată de scanare și securitate suntem urcați în autobuze, scoși afară din Aeroport.

Apoi ne-au readus la scanare. Inițial am trecut pe la control bagaje si scanați și ne-au ținut o ora și 50 minute. Cineva a sunat ca este bombă în avionul de Londra, dar jumătate din oameni erau în avion, iar cealaltă jumătate aștepta să se urce în autobuz  să meargă la avion. 

Oamenii au fost scoși din avion și mințiți că e o probleme tehnice. Acum, un jeg de la SRI ne minte că a fost bombă și suntem băgați a 2 a ora la scanat.

Spre avion nu a văzut nimeni sa mearga trupe speciale cu câine să verifice avionul”, a spus unul dintre pasageri, extrem de furios. 

Acesta nu crede că a fost alertă cu bombă, ci că SRI ar mușamaliza problemele tehnice ale aeronavei Wizz Air. ”Pe urma s-a zică că s-a dat un telefon și că este atentat cu bombă. Dacă ar fi atentat, de ce trupele antiterorista nu sunt activi pe aici?

Acuma îmi spune cineva ca pe ruta Cluj - Dortmund la fel sa procedat acum câteva săptămâni. Au fost dați jos din avion și scanați a 2 a ora. Este tragere de timp”, a mai spus acesta, care vede o conspirație. 

Autoritățile nu au dat publicității nicio informație până acum.

WhatsApp Image 2023-07-23 at 07.51.08.jpeg

UPDATE

În această dimineață, o persoană a semnalat telefonic la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj o amenințare privind siguranța și securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj – Napoca – Luton.

La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri și echipajul de cabină.

A fost activat imediat planul de urgență și au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei amenințări de securitate, fiind alertate toate instituțiile competente.  

Pasagerii au fost debarcați în siguranță și s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei și a pasagerilor.

În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o amenințare la securitatea și siguranța pasagerilor, astfel încât aceștia au fost reîmbarcați, iar aeronava a decolat în siguranță, la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ 3 ore și jumătate.

Comentarii Facebook