CLUJ: Alpinist căzut de la peste 20 de metri înălțime la Cheile Turzii! A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD FOTO/VIDEO


Un alipinist a fost rănit grav, sâmbătă după-amiază,  după ce a picat de la peste 20 de metri înălțime de pe un versant din Cheile Turzii, cunoscut și sub numele de peretele aerian.

În jurul orei 13.00 am fost solicitați, printr-un apel de urgență, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii.

Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălțimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Târgu Mureș și serviciul salvamont din Cehile Turzii”, informează ISU Cluj.

Din primele informații, Din primele informatii,  un bărbat, in varsta de 33 de ani, din Cluj Napoca, care desfasura activități de catarare, ar fi cazut de la peste 20 de metri înălțime.

Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor și l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului.

Echipajul elicopterului SMURD a reușit să-l preia pe bărbat și să-l aducă la un nivel mai ușor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.

Comentarii Facebook