Cluj - Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului - VIDEO


Un trotinetist a intrat glonț într-un autoturism care ieșea regulamentar de pe o aleea pe strada Observatorului. Acesta avea viteză și în urma impactului și a sărit peste capota mașinii. 

Cel de pe trotinetă circula pe trotuar, lucru nepermis de Codul Rutier. În plus, nu a încetinit deloc, deși urma o intersecție. Toate aceste date sugerează că trotinetistul habar nu are de regulile de circulație rutieră.

Ieșeam de pe aleea care dă spre principală, pe Observatorului, vis-a-vis de benzinăria Mol. El venea foarte tare, din dreapta, pe trotuar, unde nu avea ce să caute. Noroc că am încetinit să opresc la stop, să fac dreapta că l-am și văzut peste capotă.

La cat de repede a intrat în mine, inițial am crezut că alerga și că s-a aruncat pe capotă. Bine că nu s-a lovit la cap, doar la mâna stângă s-a julit puțin și azi erau 2 degete umflate încă.

Noroc și cu un echipaj de poliție care era stationat vizavi la benzinăria Mol.... deși nu erau de la rutieră au trecut banda dubla continuă să constate dacă e grav sau ba. Au întrebat dacă are nevoie sa cheme ambulanța sau pe colegii de la rutieră, deși au în competență și astfel de situații. Oricum, azi s-a rezolvat la daune pe Albac”, a precizat șoferul.

Codul Rutier spune că trotinetele pot fi folosite doar pe pista de biciclete. Acolo unde nu există aceste piste, viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h pe sectoarele de drum.

Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă. Potrivit Codului Rutier, conducătorii care încalcă această măsură pot fi verificați cu etilotestul. De asemenea, conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

Comentarii Facebook