Cluj: A predat la Poliție 7.350 de euro găsiți pe stradă. Povestea e SAVUROASĂ

 

Banii găsiți pe raza localității Aghireșu Fabrici au fost returnați proprietarului de drept.

 

Poliţiştii din Huedin (n.red. de care aparține localitatea Aghireșu Fabrici) au restituit suma de bani găsită şi predată proprietarului de drept.

 

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, poliţia a fost sesizată prin Apelul Unic de Urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţii Aghireşu Fabrici a fost găsită o sumă de bani în euro, bani care au fost ulterior predaţi poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Comunal Aghireşu.

 

Cei care au găsit banii, doi bărbaţi din aceiaşi localitate, în vârstă de 40 de ani, au dat dovadă de un spirit civic remarcabil şi nu s-au gândit nici o clipă că ar putea opri pentru ei suma de 7350 de euro, din contră, s-au gândit că cel care i-a pierdut are cu siguranţă mare nevoie de ei.

 

Potrivit unor surse, cea care a pierdut banii este o femeie de etnie romă, care a scăpat plasa cu cei 7.350 de euro în poala fustei în timp ce se urca în mașină. Cei doi bărbați care au trecut ulterior pe acolo au găsit punga cu bani pe trecerea de pietoni și s-au dus cu ea la Poliție. 

 

Romii și-au dat seama că au pierdut punga cu bani și s-au dus direct la Poliție, dar soțul femeii nici nu știa exact cîți bani aveau, spunând că ar fi vorba de circa 8.000 de euro. Femeia a știut, însă, exact să explice ce sumă a pierdut și în ce bancnote, primindu-i înapoi. Romii care au pierdut banii se ocupă cu vânzarea de bunuri prin localitățile din zonă și au ”activități” și pe plan extern. 

 

Poliția adresează mulţumiri şi felicitări proprietarilor banilor, celor doi bărbaţi pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Un exemplu demn de urmat pentru oricine.

Comentarii Facebook