Cluj: A doua etapă de dezinsecţie pe domeniul public

 

Primăria Cluj-Napoca va efectua în perioada 5 - 20 mai 2014 a doua acţiune de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. 

 

Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 şi 5.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va prelungi. 

 

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie  sunt K”OTRHINE EC 25  şi/sau  DETRAL SUPER insecticid pentru combaterea adulţilor şi BIOLARKIM 14 – insecticid pentru combaterea larvelor.  Produsele menţionate fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

 

Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale: 

 

- Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor;

- Ordinul  nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei 

- Regulamentul de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL NR. 184 din 28 martie 2006.

 

Pentru eficienţă, activitatea de dezinsecţie trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public,  cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem un apel cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului să efectueze dezinsecţia pe proprietăţi, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

 

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook