Cluj: 19 muncitori de la fabrica Eckerle Automotive s-au intoxicat cu substanțe toxice

 

19 muncitori de la fabrica Eckerle Automotive, din Cluj-Napoca, s-au intoxicat cu diluant și au ajuns la UPU. 

 

Incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la fabrica de pe Bulevardul Muncii. 

 

Am fost solicitați în noaptea de joi spre vineri la o firmă din Cluj-Napoca, inițial pentru trei femei care prezentau amețeli și simptome de leșin, ca urma a unei posibile inhalări de substanțe necunoscute. Echipajele noastre au constatat că era vorba de cinci femei care au fost stabilizate şi transportate la UPU. Ulterior am fost anunțați că ar mai fi fost afectate alte zece persoane cu aceeași simptomatologie, care au fost transportate și acestea la UPU, starea lor fiind stabilă. În total sunt 15 persoane preluate și transportate la UPU”, a spus directorul Serviciului Ambulanță Județean (SAJ) Cluj, Horia Simu.

 

Medicii de la UPU Cluj spun că muncitorii s-au intoxicat cu diluant.

 

Este vorba despre un accident colectiv de muncă, un număr de 15 persoane, toate femei, de la o firmă de pe Bulevardul Muncii, fiind internate la UPU, după ce au prezentat stări de greață, vărsături, probleme de respirație, stări de lipotimie. A fost o intoxicaţie acută involuntară în urma inhalării de substanţe toxice pe bază de diluant. Dintre cele 15 persoane, patru au fost, ulterior, internate la Secţia de Medicină Internă 1, alte patru la Medicină Internă 2, iar una a fost internată la ORL, în condițiile în care a făcut și un angioedem. Restul de șase femei sunt, în continuare, internate la UPU și le vom muta pe alte secții clinice. Toate persoanele sunt stabile hemodinamic și respirator”, a spus directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, Monica Costin,.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a declanșat o anchetă în acest caz. ”Din primele informații, lângă o hală de producție a firmei de pe Bulevardul Muncii unde a avut loc incidentul, se construiește o alta, iar în cursul nopții de joi spre vineri acolo se turna o șapă. După turnare, aceasta s-a etanșeizat cu o substanță care a emanat niște vapori, se pare cu miros de diluant. În hala de lângă cea în construcție erau circa 150 de persoane care lucrau în schimbul de noapte, iar 15 dintre acestea au fost transportate la spital. Activitatea schimbului de noapte a fost întreruptă”, a spus Roșca.

 

În timpul nopții au fost duse la UPU 15 femei, iar dimineață alte 4 au prezentat stări de leșin și au ajuns la spital. 

 

Fabrica Eckerle Automotive este sucursala unei firme germane, care produce piese pentru industria auto.

Comentarii Facebook