Claudiu Salanță, arhitectul-șef al Clujului a căzut în plasa falsului arhitect din Cluj-Napoca: „Nu pot decât să învăț din această regretabilă experiență”


Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, spune că și el a căzut pradă impostorului care a lucrat timp de 11 ani ca arhitect în Cluj-Napoca, folosindu-se de o diplomă de arhitect falsă. Arhitectul chiar a postat public un proiect în comuna Bonțida, premiat înainte la o Bienală de Arhitectura, făcută de acest „arhitect”.

„Impostura este acea acțiune mai amplă sau mai restrânsă prin care intenționat - un personaj - joacă un rol profesional, își atribuie un titlu profesional, care nu-i revine pe drept, inducandu-i în eroare pe ceilalți. 

Zilele acestea a apărut în spațiul public cazul unui asemenea impostor. Un impostor care și-a manufacturat o diplomă de absolvire cu titlul de arhitect, o ștampilă OAR care să dea iluzia că ar fi un arhitect atestat și numeroase dovezi de exercitare a dreptului de semnătură. Acesta a fost angajatul mai multor societăți de arhitectură din județul Cluj și a profesat, sub falsa titulatură de arhitect, timp de 11 ani. Acum, se află în arest la domiciliu și este trimis în judecată pentru faptele sale.

Chiar și eu am căzut pradă acestui impostor și am postat public un proiect în comuna Bonțida - premiat înainte la o Bienală de Arhitectura (proiect depus de către șeful de proiect arhitect Laszlo Szervaczius) - și nu pot decât să învăț din această tristă si regretabilă experiență și să mă asigur că o asemenea situație nu se repetă. 

Deoarece impostura/ul profită de slăbiciunea mijloacelor de detectare de la un moment dat este clar că sunt necesare măsuri suplimentare care să conducă la prevenirea repetării unei asemenea situații. Cred că digitalizarea o să aducă un sistem de siguranță suplimentară”, a transmis Claudiu Salanță, pe o rețea de socializare.

Amintim că, procurorii clujeni au trimis în judecată un fals arhitect care a lucrat timp de 11 ani în Cluj-Napoca, folosindu-se de acte false. Cel trimis în judecată este Lorand Szeredai, dar și firma acestuia SC Sufni Arhitektura SRL.

Citește și: Fals arhitect din Cluj-Napoca, trimis în judecată! A lucrat 11 ani și a înșelat pe toată lumea

Comentarii Facebook