Ciolos i-a "tras de urechi" pe rectorii universitatilor agricole: Studentii trebuie sa mearga in practica la ferme


Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, le-a cerut rectorilor universitatilor de stiinte agricole din Romania sa incheie acorduri cu fermele, pentru ca studentii sa poata face practica.

Declaratia lui Ciolos a fost facuta la Targul Agraria. "Lucrurile incep sa evolueze din punct de vedere al calitatii invatamantului si al pregatirii studentilor. Unde mai trebuie facut un efort la toate universitatile agricole din Romania este legatura intre partea de aprofundare teoretica a cursurilor si partea practica. Aceasta parte practica nu doar in fermele pedagogice ale universitatilor, ci si in fermele producatorilor. Am recomandat rectorilor universitatilor de stiinte agricole din Romania sa stabileasca legaturi institutionale mai stranse cu fermieri, cu retele de fermieri unde studenti sa poata face stagiile practice si cand ies de pe bancile universitatilor sa aiba deja si experienta activitatii practice", a spus Dacian Ciolos.

Comisarul european pentru Agricultura a vizitat targul Agraria de la Cluj-Napoca. El a degustat branza si bere neagra cu gust de cacao, preparata la USAMV Cluj.

Comentarii Facebook