Cine sunt noii șefi de la TVR Cluj. Romeo Couți nu mai este director


Romeo Couți nu mai este director al TVR Cluj, fiind înlocuit cu Alin Gelmărean, după 17 ani de când a fost numit în funcție. 

Schimbări s-au făcut în toată țara, iar șeful comisiei mass-media din Parlament, Iulian Bulai, a atacat-o pe Doina Gradea, directorul general al canalului public de televiziune, că a făcut numirile din toată țara fără concurs.

Directoarea TVR zice că sunt dictator. Pentru că am curajul să vorbesc liber despre abuzurile din această instituție. Mă amuză această abordare. Acum 30 de minute, dumneai a trimis o informare către toți angajații TVR, în care le prezintă noile numiri de directori și șefi din instituție. Toți oamenii sunt numiți direct de către ea, nu de către CA-ul TVR sau prin concurs. 

Adică menținerea unui sistem de șantaj la adresa angajaților din posturile de conducere, pentru a-i putea controla. Soluția la acest abuz? Concurs de ocupare a funcției. Lucru de care se ferește doamna Președinte-Director General al TVR, Doina Gradea. În alte cuvinte, ia decizii fără să se consulte cu nimeni și nu oferă șanse egale de ocupare a funcției, adică acționează ca un dictator. Așa se distruge o instituție. 

Așadar, cine este dictator, doamna Gradea? Cred că vorbeați de dumneavoastră și de aceste numiri, făcute ca în comunism sau în dictatură. Zeci de posturi ocupate după bunul plac al unui singur om, care decide de unul singur. 

Doamna Gradea, plecați de la TVR înainte să vă dea afară angajații revoltați la maxim de acest comportament dictatorial.

PS: mai jos, mesajul integral cu posturile și persoanele numite în funcție:

„Preşedintele – Director General Doina Gradea a semnat deciziile de numire a coordonatorilor structurilor din TVR. Mandatele acestora au durate diferite (între 3 luni şi 15 luni – finalul mandatului PDG), dar nu mai târziu de data modificării actualei organigrame”, a spus Iulian Bulai șeful comisiei mass-media din Parlament. 

TVR CLUJ

Coordonator cu atribuţii de Director TVR Cluj – Alin Gelmărean

Coordonator cu atribuţii de producător executiv Ştiri, Sport, Programe – Laura Paşca

Coordonator cu atribuţii de producător executiv Minorităţi – Alin Gelmărean

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Tehnic Producţie – Olimpiu Pop

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Economic, Administrativ, Marketing – Anca Moldovan

Comentarii Facebook