Vedete locale, chemate să promoveze vaccinarea în Cluj-Napoca. Cine a propus acest lucru. Boc a acceptat pe loc


Consilierul local Alexandra Oană a propus, iar primarul Emil Boc a fost de acord, ca vedetele locale să fie chemate să promoveze vaccinarea anti-COVID în municipiul Cluj-Napoca.

Pentru a reveni la viața normală avem nevoie de o vaccinare a 70% din populație. Statisticile arată că pornim de la un procent de aproximativ 30% dintre români care acceptă vaccinarea. Cred că avem nevoie de o strategie ca să remediem acest lucru. 

Vă propun ca în completarea campaniei naționale de promovare, vă propun să inițiem în colaborare cu instituția Prefectului o campanie locală de comunicare prin care să încurajăm clujenii să se vaccineze.

Concert, cred că ar trebui să facem două lucruri. În primul rând așa cum ne comunicați regulat date despre COVID, ar trebui să avem date concrete despre evoluția campaniei de vaccinare. În al doilea rând ar fi foarte util să coagulăm un grup de lucru legal, cu experți de sănătate publică, cu experți din zona de comunicare, cu figuri publice locale cu care să lucrăm la o strategie locală.

Cred că dacă am aduce în prim planul campaniei figuri cunoscute clujenilor, în care ei au încredere și îi îndrăgesc, mesajul ar avea mai multe șanse să convingă”, a spus consilierul local USR PLUS, Alexandra Oană.

Primarul a spus că susține inițiativa. ”Vă felicit pentru inițiativă și o o susțin cu toate mijloacele administrative posibile”, a spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook