Cine plătește 600 de mii de euro pe o casă în Cluj? ”Sunt foarte mulți bani aduși în Cluj. Dacă ai un business bun in Dej, unde vei investi? În Dej?”


Prețul vilelor în Cluj-Napoca este mare și multă lume se întreabă, pe bună dreptate, ”De unde are cineva 600.000 de euro pentru o casă?

Asa cum spune si titlul, oare cei care isi permit sa cumpare case la 400-500-600$+ mii în CLUJ ce meserii au sau cu ce se ocupă si ce venituri anuale au?”, este întrebarea unui tânăr, adresată internauților.

Mulți au încercat să explice că din credite, alte proprietăți vândute, dar un răspuns s-a evidențiat, fiind mult mai aproape de adevăr:

Mare parte sunt cei care dețin business-uri diverse în localități/comune și chiar orașe din județ sau din județele dimprejur. Cazuri concrete: proprietar de farmacie într-o comună măricică - 4 apartamente luate în Cluj, date în chirie. Cu chiriile plătește rata masivă la o casă de 600k luată cu credit. Alt caz concret: proprietar de firmă de distribuție alcool dintr-o comună: două case în Cluj pentru copiii veniți la facultate și stabiliți aici, 2 apartamente date în chirie, 3 terenuri în Chinteni. Alt caz concret: proprietar firmă de construcții din comună din Maramureș: 8 apartamente în Cluj (o scară întreaga dintr-un bloc nou) date în chirie, 4 in Baia Mare, pensiune in comuna sa, plus hotel în alta comună. Sunt foarte mulți bani aduși astfel în Cluj, daca ai un business bun in Dej, unde vei investi? În Dej? Nicidecum”.

Comentarii Facebook