Cine este cel supranumit ”Contele de Monte Cristo”, care a vrut să evadeze de la Gherla printr-un tunel


Mădălin Lupu, deținutul de 27 de ani, care a încercat să evadeze de la Gherla printr-un tunel este condamnat pe viață, pentru două crime.

Pe numele lui Lupu au fost pronunțate două sentințe definitive, de către Curtea de Apel Alba și de către Curtea de Apel Suceava, care au fost contopite de Tribunalul Cluj, într-una singură, prin care s-a dispus condamnarea criminalului, la închisoare pe viață, scrie Evz.ro

Primul omor a fost comis în 2017, când Mădălin Lupu a intrat peste o femeie de 80 de ani, din Alba Iulia, pe care a ucis-o cu sălbăticie. ”Aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani și bunuri, a pătruns fără drept în curtea și în casa locuinței victimei D. C. – în vârstă de 80 de ani și a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuință situată în municipiul Alba Iulia, județul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, sustrăgând din casa locuinței acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D. C. și la internarea medicală de urgență a persoanei vătămate D. C. O.”, a precizat, la data respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Fiul victimei a fost bătut și legat de mâini și de picioare.

După câteva zile, criminalul a ajuns în Botoșani unde a ucis o femeie, în vârstă de 80 de ani, care l-a surprins la furat.

Criminalul a fost prins și trimis la Gherla, unde era închis pe secția celor care au condamnări pe viață. Acești criminali înrăiți stau singuri și au voie la plimbare o oră pe zi.

Având mult timp la dispoziție, Lupu a săpat un tunel de destul de larg pentru a încăpea o persoană. Tunelul avea 33 de centimetri adâncime și mai trebuia săpat un pic pentru a ieși prin peretele celulei spre o ghenă de gunoi, de unde evadarea era foarte lesne de făcut.  Tunelul a fost ascuns cu un frigider aflat în celula infractorului Lupu, scrie Evz.

Evadarea a fost zădărnicită.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că, joi, 12 decembrie, a avut loc o tentativă de evadare din penitenciarul Gherla.

Vă confirmăm faptul că joi, 12.12.2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare, eveniment prevenit și gestionat cu operativitate de polițiștii de penitenciare aflați în serviciu”, transmit reprezentanții ANP.

Mai exact, bărbatul ar fi încercată să sape o gaură în peretele celulei, folosind o unealtă improvizată

Prin activități operativ-informative specifice, angajații Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuțit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Subliniem faptul că tentativa s-a concretizat într-o scobitură în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum eronat s-a vehiculat în spațiul public”, se mai arată în comunicatul ANP.

În legătură cu fapta săvârșită, a fost sesizată Poliția Municipiului Gherla, fiind, totodată, informat și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.

În urma acestui incident, o echipă constituită din specialiști de la nivelul aparatului central al Administrației Naționale a Penitenciarelor s-a deplasat la Penitenciarul Gherla.

Comentarii Facebook