Cine e ”samsarul” de mașini de LUX reținut de DIICOT Cluj. Miklos Nagy vindea mașini vedetelor din România. FISCUL merge și la VIP uri

 

Procurorii DIICOT Cluj au reținut 5 clujeni în noul dosar care vizează o rețea de ”samsari” de mașini de lux. 

 

Miklos Nagy este suspectat că a vândut bolizi unor vedete din România și controla o rețea de 80 de societăți comerciale, alături de Berki Zoltan, pentru a ascunde zeci de milioane de lei, sume neplătite la stat.

 

Miklos Nagy a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de evaziune fiscală. Alături de el a mai fost reșinut Berki Zoltan, un personaj cu dublă cetățenie română și maghiară, persoana mandatată pe cele 80 de firme bidon pentru a scoate din bancă banii obținuți din operațiunile ilegale.

 

Conform datelor de la dosar, Berki a stârnit agitație la o mare bancă din Cluj când s-a prezentat să retragă 20 de milioane de lei, iar a doua zi a revenit pentru a retrage încă 6 milioane. Oficialii băncii au refuzat a doua tranzacție, deoarece s-au temut, Berki având numai o procură să opereze pe conturile unor firme și banca a sesizat Oficiul pentru Prevenirea și Spălarea Banilor.

 

Miklos Nagy, cunoscut mai mult sub numele de ”Miki de la Webcar”, este renumit în lumea bună din București din Cluj-Napoca. El aducea de la Ferrari până la oricare altă marcă de autoturisme pentru cei cu bani mulți. Unul dintre clienți a fost regele asfaltului, Costel Cășuneanu, care a vrut o mașină de fițe pentru fiul lui.

  

Mașinile erau vândute și prin site -ul webcar.ro. Aici promova bolizi precum ”noul Mercedes-Benz S-Klasse, probabil cea mai bună limuzină din lume, noul Range Rover (singurul SUV capabil să ofere o alternativă reală la sedanurile de lux) şi Bentley Continental GT V8 – unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate modele grand tourer high-end, acum disponibil şi cu un motor V8 mult mai eficient decât unitatea W12”.

 

În acest dosar au mai fost reținuți pe lângă Miklos Nagy, Berki Zoltan, și Marin Cornăcel, împreună cu două contabile din Cluj-Napoca.

 

Procurorii DIICOT sprijiniți de Antifraudă susțin că prejudiciul cauzat în acest dosar este de 4,5 milioane de euro, constând în neplata TVA -ului către bugetul de stat.

 

FISC -ul va merge mai departe în acest dosar și la VIP -urile care au cumpărat mașini. Cei care vor fi în neregulă, vor rămâne fără mașini.

 

”Samsari” din Cluj luați pe sus de mascații de la DIICOT! Lucrau numai cu mașini de lux și TRĂIAU ca MAFIOȚII

Comentarii Facebook