Cine e preotul clujean acuzat că își bate nevasta? Judecătorii i-au interzis să se mai apropie de ea

 

Un preot din Cluj nu mai are voie să se apropie de soție la mai mult de 3 metri, după ce a fost reclamat de femeie că o bate. 

 

Preotul greco-catolic Remus Tegzeșiu, din Cluj-Napoca, a fost reclamat de soția lui, de profesie medic de familie. ”Mă bate pe unde mă prinde. Pe toată perioada căsătoriei am fost supuși unor permanente violențe fizice și verbale din partea pârâtului. Teama față de pârât m-a determinat să montez pe încăperea pe care dorm o ială, iar cheia o țin în permanență la gât pentru a nu fi sustrasă de pârât”, a declarat medicul Anca Tegzeșiu.

 

Femeia a fost bătută ultima dată în 22 iulie 2015: ”M-a lovit atât de puternic peste urechea dreaptă încât am căzut și mi-am pierdut cunoștința. Înainte cu câteva zile m-a lovit și mi-a spart buza. Conduita agresivă este, după cum se vede, tot mai mare ca intensitate”, scrie evz.ro.

 

Soții Tegzesiu au fost la ședințe de consiliere de familială. ”Am fost și cu copiii la ședințe de psihoterapie. Și acest demers a fost sortit eșecului, iar în urmă cu câteva săptămâni, pârâtul ne-a interzis, atât mie cât și copiilor, orice întâlnire cu psihologul și chiar l-a amenințat cu plângeri penale”, a mai relatat Anca Tegzeșiu.

 

La procesul privind ordinul de interdicție cei doi soți și-au aruncat vorbe grele. Preotul spune că și-a prins soția cu ”un cetățean din Luxemburg”, pe care trebuia să îl găzduiască ocazional, datorită unor obligații religioase.

 

Preotul spune că după acest incident soția a început să îl trateze cu răceală și apoi a fost alungat din ”patul conjugal”. Preotul Remus Tegzeșiu susține că scopul final este vânzarea casei, pe care el a primit-o de la o fundație patronată de Biserica Greco Catolică, cu scopul de a-l revinde, ”iar cu banii să poată pleca la bărbatul din Luxemburg”.

 

Copiii au fost și ei audiați. Unul dintre ei a povestit cum s-a ajuns la bătaia din 22 iulie. În acea zi, soția preotului ar fi demontat cablurile de la televizor și de la internet. Ulterior, medicul de familie Anca Tegzeșiu a declarat că preotul i-a luat certificatul de căsătorie necesar divorțului, iar ea a smuls cablurile.

Comentarii Facebook