Ciclonul islandez aduce gerul la Cluj. Vezi cum se va schimba vremea în următoarele zile!

Finalul acestei săptămâni va aduce temperaturi scăzute în județul Cluj. Vremea va fi geroasă, iar în weekend vor fi -10 grade Celsius și -15 grade Celsius în depresiuni. În Cluj-Napoca, temperaturile pot scădea chiar până la -11...-12 grade. Va ninge slab, cu aproximativ 5 l/zi, astfel că stratul de zăpadă depus zilnic va fi de 3-5 centimetri. La munte vântul va fi puternic, viscolind zăpada.

De unde vine gerul?

Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteo Transilvania Nord, a declarat pentru Știri de Cluj că se anunță temperaturi mai scăzute față de normele climatologice ale acestei perioade. 

În săptămâna 11-18 ianuarie, temperaturile medii vor fi cu 3-5 grade mai scăzute față de normal, însă cea mai mult va ninge la munte. Din 18 ianuarie se va observa o ușoară încălzire, deoarece temperaturile care se vor înregistra în săptămâna 18-25 ianuarie se vor apropia de normele climatologice normale ale acestei perioade.

Ninsoarea nu se va menține constantă, fiind vorba și de ploaie și lapoviță, aproximativ 5...10 litri de apă pe metru pătrat.

Narcis Maier, șeful Serviciului Prognoză din cadrul Centrului Meteo Transilvania Nord, a mai explicat că gerul vine din nordul Europei și este componenta unui ciclon islandez. După ce acest ger va trece de România, țara va fi lovită de mase de aer rece venite din Scandinavia.

Comentarii Facebook