Chirurgul spagar de la Spitalul de Copii a fost retinut si in 2009, tot pentru mita, dar a scapat cu o amenda de 1000 de lei


Chirurgul Ioan Dobrescu a fost arestat si in 2009 pentru ca a primit de la niste parinti 100 de lire pentru a le opera copilul.

Medicul a primit in 25 februarie 2009 de la parintii unei fetite un plic cu 100 de lire sterline. Dobrescu a fost dus atunci la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj si apoi in fata instantei cu propunere de aretare, dar judecatorii au decis ca nu se impune luarea acestei masuri.

Denuntatorul de atuni, Ioan Parno, a fost cu fetita lui la medicul de familie, care i-a spus sa mearga la medicul specialist unde i s-a pus diagnosticul de chist eczema in zona gatului.

 

Medicul Ioan Dobrescu a luat spaga 500 de lei! Scena s-a petrecut la Spitalul de Copii Cluj VIDEO

 

"Cand am ajuns la spital, doctorul mi-a facut din degete unde-s banii, si eu i-am zis ca nu am, dar ca ii aduc maine. Mi-a mai spus ca daca nu ma prezint cu banii nu opereaza copilul", le-a spus Ioan Parno procurorilor clujeni.

Doctorul Ioan Dobrescu mai are la Politia Cluj-Napoca dosare in care este acuzat de luare de mita. "In perioada iulie 2008 - februarie 2009, cinci clujeni l-au reclamat pe Ioan Dobrescu ca a conditionat actul medical cu sume de bani cuprinse intre 300 si 500 de lei", au precizat atunci politistii.

La trei ani de atunci, medicul a fost retinut din nou pentru ca a primit 500 de lei spaga pentru a opera un copil.

 

In 2011, medicul a fost achitat de Curtea de Apel Cluj, aplicandu-i-se o amenda administratva de 1.000 de lei.

 

Chirurgul Ioan Dobrescu, prins cu spaga! Nu a vrut sa opereze un copil fara bani: "I-am dat 500 de lei si a zis ca e prea putin!", sustine bunica

Comentarii Facebook