Chirurgul candidat, Dan Nicolau, a RENUNȚAT la tot

 

Chirurgul candidat la Primăria Florești, Dan Nicolau, a renunțat la toate funcțiile și la bisturiu.

 

Miercuri, ”25 mai, am efectuat ultima interventie chirurgicala in Sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Clinic de Pneumologie "Leon Daniello" Cluj-Napoca. Prima interventie efectuata in acest spital a fost efectuata de catre mine, in octombrie 1983”, a scris chirurgul pe Facebook.

 

Acesta nu a menționat nimic despre plecarea la o clinică din Ungaria, așa cum spune acum câteva săptămâni. 

 

Profesorul Nicolau este singurul care operează metastazele pulmonare cu aparatul laser. ”Este un aparat laser la Institutul Oncologic, la Bucuresti. Se poate folosi. Cel de aici este al clinicii si va ramane la clinica si probabil colegii mei il vor folosi. E treaba organizatorului pe sanatate, eu sunt cel care a introdus metoda in Romania. Eu ma voi  duce la Debrecen ca sa-mi semnez contractul de lucru acolo si ca sa incep chirurgia laser in Ungaria. Aici nu sunt potrivit”, a mai mărturisit el, în luna aprilie. Citește AICI tot ce a spus. 

 

De asemenea, el a renunțat la candidatura la Primăria Florești și la toate funcțiile din Partidul România Unită. ”AM DEMISIONAT DIN CALITATEA DE MEMBRU AL PARTIDULUI ROMANIA UNITA SI DIN TOATE FUNCTIILE DETINUTE IN CONDUCEREA PARTIDULUI. 

 

DE ASEMENEA, FAC PUBLICA DECIZIA MEA DE A MA RETRAGE DIN CALITATEA DE CONSILIER LOCAL IN CAZUL IN CARE LISTA PRU VA ADUNA SUFICIENTE VOTURI PENTRU VALIDAREA POZITIEI 2 DIN LISTA. ORICE ASOCIERE A PARTIDULUI ROMANIA UNITA CU NUMELE MEU, IMAGINEA MEA SAU A PROIECTELOR PREZENTATE PUBLIC SI CARE SUNT PROPRIETATEA MEA PRIVATA, ESTE PROSCRISA SI NEAVENITA”, a anunțat chirurgul.

 

Acest anunț a fost contracarat. ”Domnule Nicolau, haideti sa lamurim povestea cu joaca de-a demisia si demisul. Dumneavoastra ati fost demis din functia de presedinte interimar al filialei Cluj a Partidului Romania Unita, iar in urma acestei demiteri (ma indoiesc ca doriti sa discutam cauza reala a demiterii) v-ati grabit sa va dati demisia din toate celelalte functii, inclusiv din calitatea de membru al filialei Floresti a PRU, pentru a salva o serie de aparente. Nimic de obiectat pana aici, avand in vedere ca personal sunt adeptul despartirilor in termeni cordiali si nicidecum a "poalelor in cap". Daca totul ramanea la acest stadiu, nu scriam acest comentariu si fiecare isi vedea de drumul sau, dar ati simtit nevoia sa va victimizati si sa pozati in aparatorul unor principii incompatibile cu doctrina, ideile si luarile de pozitie a PRU, dumneavoastra omul cu coloana vertebrala si valori imuabile. Stiti foarte bine ca realitatea e cat se poate de prozaica, fara glamour, fason si stralucire. Nu e vorba de nicio caracatita care vezi doamne isi infasoara tentaculele in jurul "falnicelor" dumneavoastra proiecte comunitare si de reformare a clasei politice, e vorba de trei cuvinte pe care trebuia sa le scrieti repetitiv pe niste hartii si n-ati facut-o, de niste liste de semnaturi "aruncate in foc" cand inca niste dosare nu erau inregistrate, de niste negocieri politice duse in nume propriu, fara ca ceilalti colegi de pe lista de consilieri sa stie, de gasit un mandatar care........ si putem continua. Dupa cum vedeti piedicile, nereusitele, esecurile nu sunt legate de nicio caracatita, balaur cu sapte capete sau mai stiu eu ce jivina mitica, ci de propriile poticneli, temeri, neîncrederi, bajbaieli si-n final in neacceptarea faptului ca a fi un chirurg competent nu inseamna ca esti un lider infailibil si inamovibil, care prin simpla prezenta fizica ii face pe ceilalti sa-l urmeze in lupta, fie ea si o "baltoaca politica". Sincer, atat timp cat singurul dumneavoastra partener, prieten, punct de referinta este oglinda, am mari indoieli ca o sa reusiti in vreun proiect, altul decat profesia de medic. Va doresc din toata inima, succes la noul loc de munca de la spitalul din Debrecen”, a explicat pe Facebook Horațiu Bondale, ca replică la postarea chirurgului.

Comentarii Facebook