Chinezul prins la Cluj cu mașina furată, salvat zilele trecute de jandarmii din Bihor de pe un drum de munte izolat - FOTO


Cetățeanul chinez care a fost prins la Huedin cu un Mercedes furat din Germania a fost ajutat de jandarmi în 30 noiembrie, pentru că a rămas înzăpezit.

În jurul orei 09:15 (n.red. 30 noiembrie), am fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 ca un cetățean de naționalitate chineză are nevoie de ajutor din partea jandarmilor montani. 

Conform celor declarate, acesta dorea sa ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar masina i s-a defectat și nu poate preciza exact locul unde se află”, au spus atunci Jandarmii din Bihor, care nu s-au gândit că e suspect cazul. Jandarmii s-au lăudat cu fapta lor pe pagina de Facebook, unde un urmăritor a comentat ironic, semn că i s-a aprins o luminiță: ”Chinez cu mașina înmatriculat in Hansestadt Hamburg (Germania)”. 

Pe baza coordonatelor GPS, chinezul cu mațina furată a fost localizat undeva la limita dintre județul Cluj și Bihor.

Cu toate ca traseul a fost îngreunat si de zăpada depusă, in jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reușit sa ajungă la autovehiculul defect.

Având în vedere ca pasagerul a declarat ca este bine și nu are nevoie de îngrijiri medicale, jandarmii l-au condus la o pensiune din zona Ic Ponor, unde a fost preluat de jandarmii clujeni veniți și ei in sprijin.

Popasul nu va fi de lungă durată deoarece este așteptată și o mașină de tractat astfel încât domnul L. Tong să ajungă în siguranță la destinație. Jandarmeria Bihor, siguranță pentru fiecare”, spuneau forțele de ordine, mulțumite de acțiune.

Poliția l-a reținut pe chinez după câteva zile

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un autoturism în valoare de peste 70.000 de euro, care a fost furat din Germania.

În fapt, la data de 2 decembrie a.c., în urma investigațiilor operative derulate, polițiștii de investigații criminale au identificat în orașul Huedin un autovehicul înmatriculat în Germania, care figura ca fiind sustras de pe teritoriul respectivului stat.

Mașină de lux furată din Germania, depistată în Huedin la un cetățean chinez - FOTO

Comentarii Facebook