Chinezi prinsi ca munceau ilegal in Cluj


Doi cetateni chinezi au fost prinsi ca munceau ilegal in urma unrma unor controale de rutina realizate de catre politistii din cadrul Serviciul pentru Imigrari al judetului Cluj si inspectorii ITM.

Astfel, in  urma verificarilor, a fost depistat un cetatean din China in varsta de 47 de ani, cu rezidenta temporara in Romania care muncea la o societate comerciala fara a poseda autorizatie de munca.

Cu aceeasi ocazie a mai fost depistat un cetatean chinez, in varsta de 48 de ani, cu rezidenta permanenta in Romania, care muncea in baza unui contract individual de munca, fiind exceptat de la detinerea unei autorizatii de munca.

Pentru ca societatile angajatoare nu au comunicat despre angajarea strainilor si au incalcat reglementarile legale in domeniu, au fost amendate cu suma de 4.500 RON.

Politistii din cadrul Oficiului Roman pentru Imigrari - Serviciului pentru Imigrari Cluj si inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj au desfasurat o actiune in data de 6 decembrie, pe raza municipiul Cluj-Napoca, cu scopul combaterii sederii ilegale a strainilor in Romania si a muncii fara forme legale.

Comentarii Facebook