CFR anunță întârzieri din cauza caniculei



CFR Călători a anunțat luni că va reduce viteza trenurilor din cauza căldurii, ceea ce va duce la întârzieri medii de 15-20 de minute și până la 50-60 de minute în unele zone.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a anunţat luni că, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza celor opt regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, Constanţa, informează Mediafax.

Pe anumite secții de cale ferată viteza de deplasare a trenurilor a fost redusă cu 50-70 km/h față de viteza normală, din cauza temperaturilor ridicate.

Această măsură, obligatorie în perioada caniculară, va cauza întârzieri de 15 - 20 de minute/tren, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Vor fi înregistrate și întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren, la trenurile care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, menţionează reprezentanţii CFR, arătând că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius.

Personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară în perioadele caniculare.

Comentarii Facebook