Cetățenii din Baciu au câștigat! Parcurile se deschid


Cetățenii comunei Baciu au câștigat „cearta” avută cu Primăria și autoritățile locale.

Oamenii s-au plâns de nenumărate ori și au stârnit tot felul de discuții în Grupul Băcenilor, pe tema parcurilor care au fost închise de primărie din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus la nivelul comunei.

Aceștia se plângeau de faptul că nu își pot duce copiii în parc și aceștia nu au unde să se joace, învinovățind locatarii din preajma parcurilor și susținând că acei oameni s-ar fi plâns de gălăgia creată de copii, astfel încât primăria să închidă locurile de joacă.

Viceprimarul comunei Baciu, Cosmin Maier, a negat acest lucru, explicând că singurul motiv pentru care parcurile din Baciu au fost închise a fost numărul mare de cazuri de coronavirus de la nivelul comunei. Acesta a spus că au luat această măsură pentru siguranța cetățenilor.

Totuși, cetățenii nu au fost încântați de această idee, susținând că parcurile sunt în aer liber și că nu sunt atât de mulți copii, încât virusul să se poată extinde.

După mai multe controverse, Primăria a decis să creeze un sondaj de opinie pe Grupul Băcenilor, în care le cerea oamenilor să voteze dacă își doresc sau nu redeschiderea locurilor de joacă. Cu toate că au fost câțiva oameni care s-au opus redeschiderii, majoritatea cetățenilor, părinții find, au fost pro redeschiderii.

Astfel, după o săptămână, Primăria a anunțat oficial că, în ciuda ratei de infectare din comună, se simt nevoiți să asculte opinia publică și să redeschidă parcurile începând de vineri, 12 martie, cu respectarea tuturor normelor de distanțare socială și protecție împotriva virusului.

Dorim să vă aducem la cunoștință că deși rata de infectare în Comuna Baciu este tot foarte ridicată și încă nu am reușit să operaționalizăm centrul de vaccinare din Baciu, ne simțim nevoiți să ascultăm de opinia locuitorilor comunei Baciu. Astfel începând de azi se deschid toate locurile de joacă cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție și distanțare fizică. Vă rugăm insistent să respectați reglementările cu privire la distanțarea fizică și atunci când folosiți locurile de joacă de pe raza comunei Baciu. 

Facem un apel către toți cetățenii comunei Baciu să respecte deciziile luate de autoritățile naționale și locale în vederea limitării efectelor legate de epidemia cu care se confruntă țara noastră”, a transmis Primăria comunei Baciu.


Comentarii Facebook