Cetățeni străini prinși locuind ilegal în Cluj. Doi dintre ei au fost obligați să plece din țară



Polițiștii de la Inspectoratul de Imigrări Cluj au desfășurat, luni, o serie de controale pentru a depista cetățenii străini care locuiesc ilegal în Cluj.

Astfel, în cadrul activităţilor, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de patru cetăţeni străini, din Tunisia, Republica Moldova, Israel şi Albania, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 ani, a căror drept de şedere a încetat anterior şi, la expirarea acestuia, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii.

Cei patru au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

De asemenea, doi dintre aceştia au fost îndrumaţi să depună documentaţia pentru reglementarea dreptului de şedere în România, întrucât unul este înscris la o instituţie de învăţământ superior din Cluj - Napoca şi urmează cursurile acesteia iar celălalt este căsătorit cu un cetăţean român.

Pentru ceilalţi doi, poliţiştii au emis decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în cel mult 15 zile, urmând ca, la ieşirea din ţară, într-un caz să fie instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de 6 luni.

Comentarii Facebook